Pizza di Carnevale

Questa ricetta l’ha fatta mia suocera perché a me non piace la pizza di carnevale ma in rispetto della tradizione ve la propongo.

Per la pasta per la Pizza di Carnevale: 1 kg di farina, 500 g di burro, un poco di sale.

Per il ripieno per la Pizza di Carnevale: 15 uova, 1 kg di salsiccia, 1 kg di mozzarella, 100 g di parmigiano, 200 g di pecorino, pepe, 200 g di ricotta, 200 gr di salsiccia secca, mezzo bicchiere di vino bianco.

Preparazione della Pizza di Carnevale:

 

Per la pasta: impastare la farina con il burro morbido sino a formare tante briciole poi agiungere tanta acqua quanta basta per legare tutto insieme.

 

Per il ripieno: in una ciotola mescolare le uova con una frusta a mano. Tagliare il formaggio e la salsiccia secca dopo averla spellata.

Cuocere la salsiccia con mezzo bicchiere d’acqua e mezzo di vino bianco.

Sbriciolate la salsiccia ed aggiungetela alle uova.

Unite il parmigiano,il pecorino, il formaggio, la salsiccia secca e il pepe.

Con il mattarello stendete metà della pasta, metterla in una teglia, riempire con il ripieno, richiudere con il resto della pasta, spennellare con l’uovo e cuocere in forno preriscaldato a 180° per 40 minuti.

Fatela raffreddare prima di servirla e tagliarla non come ho fatto io che per farvela vedere l’ho tagliata ancora calda, felice martedì grasso a tutti voi 🙂

Angela Ercolano

English version

This recipe was made by my mother-in-law because I don’t like carnival pizza but in respect of tradition I propose it to you.

For the pasta for the Carnival Pizza:

1 kg of flour, 500 g of butter, a little salt.

For the filling for the Carnival Pizza: 15 eggs, 1 kg of sausage, 1 kg of mozzarella, 100 g of parmesan, 200 g of pecorino, pepper, 200 g of ricotta, 200 g of dry sausage, half a glass of white wine .

Preparation of the Carnival Pizza:

For the dough: mix the flour with the soft butter until it forms many crumbs then add as much water as is enough to tie it all together.

For the filling:

in a bowl mix the eggs with a hand whisk. Cut the cheese and the dried sausage after peeling it.

Cook the sausage with half a glass of water and half of white wine.

Crumble the sausage and add it to the eggs.

Add the Parmesan, pecorino, cheese, dried sausage and pepper.

Roll out half the dough with a rolling pin, place it in a baking dish, fill with the filling, close with the rest of the dough, brush with the egg and bake in a preheated oven at 180 ° for 40 minutes.

Let it cool down before serving it and cut it not like I did to make you see it I still cut it warm, happy mardi gras to you all 🙂

Angela Ercolano

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