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Pappa al pomodoro

Oggi ho cucinato la Pappa al pomodoro, io ho usato il Bimby ma potete fare le stesse cose con la pentola.

Ingredienti Pappa al pomodoro:

250 gr pane toscano raffermo

2 scatolette di pomodoro

50 gr olio

2 spicchi di aglio

brodo vegetale q.b.

sale/pepe

3-4 foglie basilico

Procedimento Pappa al pomodoro:

Se non avete il Bimby cucinatelo nella vostra pentola tradizionale.

Mettere l’aglio nel boccale, aggiungere l’olio e soffriggere per 4 min 100° vel 1. Mettere le due scatole di pomodoro a pezzetti, aggiustare di sale e pepe.

Cuocere a 100° per 8 min velocità 1. Intanto fare a pezzetti grossolani il pane raffermo e bagnarlo con il brodo vegetale finché risulterà abbastanza morbido.

Aggiungere il pane alla salsa e cuocere per 6 min 100° vel 1. Se vi piace sentire il pane a “pezzettoni”, lasciare cosi’ il piatto finale. Altrimenti a cottura ultimata fate andare il Bimby a vel 4 per qualche ventina di secondi.

First che ama molto il pomodoro l’ha adorata, io non l’avevo mai mangiato non essendo una nostra ricetta tradizionale.

Se vi avanza un po’ di pappa al pomodoro, potete fare come ho fatto io, frullatela ben bene e aggiungete un po’ di salsa di pomodoro semplice farete una pasta buonissima!

English version

Today I cooked the Pappa al pomodoro, I used the Thermomix but you can do the same things with the pot.

Tomato Jelly Ingredients:

250 gr stale Tuscan bread

2 cans of tomato

50 gr oil

2 cloves of garlic

vegetable broth to taste

salt and pepper

3-4 basil leaves

Tomato jelly procedure:

If you don’t have the Thermomix, cook it in your traditional pot.

Put the garlic in the mixing bowl, add the oil and fry for 4 min 100 ° speed 1. Put the two boxes of chopped tomatoes, season with salt and pepper.

Bake at 100 ° for 8 min speed 1. Meanwhile, make the stale bread into small pieces and sprinkle with the vegetable broth until it is quite soft.

Add the bread to the sauce and cook for 6 min 100 ° speed 1. If you like to feel the bread in “chunks”, leave the final dish. Otherwise after cooking, let the Thermomix go to speed 4 for a few twenty seconds.

First, who loves tomato very much, loved it, I had never eaten it since it is not our traditional recipe.

If you have a little tomato soup, you can do as I did, blend it well and add a little simple tomato sauce to make a very good pasta!


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